Referat: Myckle IK - Sunnanå SK

Myckle IK – Sunnanå SK 2-0 (2-0)

Stabil laginsats gav tre poäng

Efter att tidigare besegrat serieettan Lycksele var det under tisdagskvällen dags för serietvåan Sunnanå att känna på MIK´s styrka på hemmaplan.

Myckle startade riktigt bra och tog redan efter 7 minuter ledningen med 1-0 genom Samuel Rönnbäck som i kamp framför mål kippade bollen över målvakten och in intill den vänstra stolproten. 8 minuter senare hamnar Samuels perfekta hörna hos Petrus Hultman som resolut nickade in bollen i mål.

Sunnanå såg mest överraskade ut av Myckles forcering och trean hängde lite i luften. Det tog en halvtimme innan de började förstå att det var match. Men några farligare chanser lyckades man inte skapa under halvleken.

Andra halvlek var SSK med från början och matchen blev jämnare. SSK försökte trycka på men ett smart spelande Myckle med mittbackarna Simon Östlund och Emil Bergqvist i spetsen hade bestämt sig för att stänga igen. Ett skott i burgaveln vid tomt mål och ett antal mindre välriktade skott från Sunnanås sida betydde att Myckle tog med sig tre fina och välförtjänta poäng från matchen. Därmed tog man revansch från seriepremiären som SSK vann med 2-0.
Publik: c:a 85-90 (56 enligt vff,???)

Målen:
7 min 1-0 0 Samuel Rönnbäck
15 min 2-0 Petrus Hultman